طبقه بندی رفتاری مشتریان
طبقه بندی رفتاری، مانند طبقه بندی سایکوگرافیک مشتریان ( پست قبل را مشاهده کنید )، و بر خلاف طبقه بندی دموگرافیک و جغرافیایی، بر مبنای داده های صلب بنا نشده است. بنابر این دشواری های این طبقه بندی همانند طبقه بندی سایکوگرافیک است.
در طبقه بندی رفتاری ، سعی داریم تا مشتریان را بر اساس وضعیت مصرف محصولات و خدمات، وفاداری، دانش مشتری، وضعیت های مقطعی مشتری، روند خرید، آگاهی مشتری و … دسته بندی کنیم.
این نوع طبقه بندی بر خلاف طبقه بندی سایکوگرافیک جهت طراحی استراتژی ارتباط با مشتری به کار نمی رود، اما در اجرای استراتژی ها بسیار سودمند است.
به عنوان مثال در طبقه بندی سایکوگرافیک دسته ای از مشتریان با درآمد پایین و حساس به قیمت انتخاب کرده ایم و در استراتژی های خود طرحی برای افزایش آگاهی ایشان از برند خود طرح ریزی کرده ایم. حال برای اجرای یک کمپین افزایش آگاهی مشتری در این طبقه ی خاص، به سراغ طبقه بندی رفتاری می رویم. به عنوان مثال در این طبقه بندی رفتاری، مشتریانی که دانشجو هستند و به استفاده از کانال های خرید اینترنتی علاقه دارند را جدا میکنیم.
حال از ترکیب طبقه بندی سایکوگرافیک و رفتاری یک طبقه مشتری جدا کرده ایم: دانشجویان با درآمد پایین و حساس به قیمت و علاقمند به کانال های خرید اینترنتی که در مهرماه فصل تحصیلی خود را آغاز می کنند. اکنون برنامه ریزی یک کمپین برای افزایش آگاهی این دسته نسبت به برند ما، بسیار ساده تر شد.
سوالات خود را با ما درمیان بگذارید.
✏️ مهندس مهدی بدیعی
مدیرعامل اتاق مدیریت ارتباط با مشتری
دیدگاهتان را بنویسید