استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی در ۸ قدم
یک استراتژی برای هر کاری به معنای برنامهای اجرایی برای شماست که شامل تمام جزئیات مانند کارهایی که قرار است انجام شوند و اهدافی که میخواهید در شبکههای اجتماعی به آنها برسید میشود و شما را در جریان کار راهنمایی میکند و به شما نشان میدهد که آیا در کار خود موفق بودهاید و یا شکست خوردهاید. تمام این اطلاعات تنها از طریق داشتن استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی به دست میآیند.
هرچقدر استراتژی و برنامهریزی شما دقیقتر باشد، تأثیر گذارتر خواهد بود. پس برنامه خود را بسیار باز و غیر قابل مدیریت باقی نگذارید. در این مقاله شما را برای داشتن یک استراتژی موفق برای بازاریابی شبکههای اجتماعی راهنمایی میکنیم.
۱- اهدافی مشخص کنید که با هدف دیگران همراستا باشد
اهداف هوشمندانه داشته باشید (S.M.A.R.T.)
اولین قدم برنامهریزی، مشخص کردن هدفهاست. بدون اهداف شما نمیتوانید بفهمید که آیا در کار خود موفق بودهاید یا خیر.
این اهداف باید:
دقیق باشند (Specific)
قابل اندازه گیری باشند (Measurable)
قابل دسترسی باشند (Attainable)
باربط باشند (Relevant)
برای محدوده زمانی خاصی باشند (Time-Bound)
رعایت این نکات باعث میشود تا اهداف مشخص شده به روند کلی کار شما کمک میکنند و صرفاً اهدافی بیثمر نباشند.
نتیجه کارهای خود را دنبال کنید
دنیال کردن تعداد لایکها و بازدیدها کار سادهای است، اما مهم این است که بدانید کدام موارد آنها واقعی و دارای اهمیتاند و از چه منابعی ریشه گرفتهاند.
شاید لازم باشد تا برای شبکه های اجتماعی مختلف اهداف مختلفی را مشخص کنید. به عنوان مثال تولید کننده لوازم آرایشی و بهداشتی Benefit Cosmetics در کمپین های خود به دنبال شناختهشدن برند خود در بین برندهای تولیدکننده لوازم آرایشی و بهداشتی است. میتوانید کار خود را با نوشتن حداقل ۳ هدف برای بازاریابی شبکههای اجتماعی شروع کنید.
۲- مخاطبین خود را بشناسید
شخصیتی برای مخاطب خود تعریف کنید
شناختن مخاطبان و خواستههای آنها، کلید دستیابی به تولید محتوایی است که لایک و کامنتهای بالایی داشته باشد و به اشتراک گذاشته شود. همچنین برنامهریزی برای تبدیل مخاطبان کنونی به مشتریان آینده نیز بسیار حیاتی است.
اطلاعات واقعی جمعآوری کنید
حدس های بدون دلیل و منطق نداشته باشید، شبکه های اجتماعی میتوانند اطلاعات بسیار زیادی راجع به دنبال کنندههای شما به شما بدهند. مانند اینکه در چه بازه سنی هستند، کا زندگی میکنند و چگونه با برند شما در ارتباطند و نظر آنها راجع به برند شما چیست. این اطلاعات به شما کمک میکنند تا استراتژی بهتری برای نبلیغات خود و دسترسی به مخطبان خود داشته باشید.
به عنوان مثال شرکت Jungoo که شرکتی معادل اسنپ در هند است با آنالیز صفحه Facebook خود متوجه شد که ۹۰ درصد مشتریانش در بازه سنی ۱۸ تا ۳۴ سال هستند و ۶۵ درصد از آنها از دستگاههای اندرویدی استفاده میکنند و با استفاده از این اطلاعات و استراتژی درست برای تبلیغاتشان موفق شدند تا ۴۰ درصد از هزینه های مارکتینگ خود را کاهش بدهند.
۳- جایگاه خود را در بین رقبا بشناسید
به احتمال بسیار بالا، رقبای شما نیز از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند و این قضیه بدین معناست که شما میتوانید از کارها و تجربههای آنها بیاموزید.
رقبای خود را آنالیز کنید
مقایسه کار شما با کار رقبا به شما نشان میدهد که آیا در کار خود موفق بودهاید یا خیر. همچنین دیدی از آینده کار شما به شما میدهد که میتواند به شما در هدفگذاری کمک بزرگی بکند.
همچنین این آنالیز و مقایسه فرصت های موجود را به شما نشان میدهد، به عنوان مثال ممکن است که رقیب اصلی شما در توئیتر بسیار قدرتمند باشد اما به اینستاکرام خود اهمیت زیادی ندهد. شما میتوانید مخاطبان خود را به راحتی در این پلتفرم جذب کنید، اما نمیتوانید به راحتی مخاطبان زیادی در پلتفرمی که رقیب شما در آن حکمرانی میکند داشته باشید.
رقبای خود را دنبال کنید و از ایدههای آنها برای کمپینها و تبلیغاتشان استفاده کنید، همچنین میتوانید از کلمات کلیدی که آنها برای رسیدن به مخاطبان استفاده میکنند نیز بهره ببرید.
۴- به بررسی شبکه های اجتماعی خود بپردازید
نتیجه کارهای خود را زیر نظر داشته باشید
اگر از شبکه های اجتماعی استفاده میکنید، به نتایج آن تا به الآن نگاهی بیندازید. به عنوان مثال میتوانید از خودتان این سؤالات را بپرسید:
چه کاری جواب میدهد و چه کاری جواب نمیدهد؟
چه کسانی به شبکه های اجتماعی شما پیوستهاند؟
مخاطبانتان از کدام شبکه های اجتماعی استفاده میکنند؟
وضعیت شبکه های اجتماعی شما نسبت به رقبایتان چگونه است؟
زمانی که به این سؤالات جواب دادید میتوانید برای تقویت نتیجه کارهای خود برنامهریزی کنید.
به دنبال اکانت های تقلبی باشید
در طول پروسه کاری خود ممکن است با پیجهایی که با برند شما و یا با محصولات شما کار میکنند که زیر نظر شما نیستند روبهرو شوید. این پیج ها میتوانند ضرر بزرگی برای شما داشته باشند؛ به عنوان مثال میتوانند مخاطبان شما را به سمت خود جذب کنند.
۵- اکانت های خود را ایجاد کنید و آنها را بهبود ببخشید
مشخص کنید که میخواهید از کدام شبکه های اجتماعی استفاده کنید
به دنبال مشخص کردن اینکه از کدام پلتفرم ها میخواهید استفاده کنید باید هدفی برای هرکدام از آنها مشخص کنید.
به عنوان مثال شرکت Benefit Cosmetics، Tutorial های خود را روی اینستاگرام و Snapchat منتشر میکند و خدمات به مشتریان خود را روی توئیتر متمرکز کرده است.
اکانتهای خود را هماهنگ کنید
بعد از اینکه به این نتیجه رسیدید که از کدام شبکه های اجتماعی میخواهید استفاده کنید، اکانتهای لازم را بسازید و اکانتهای موجود را بروزرسانی کنید تا با هدف شما همراستا باشند. شما باید تمام اطلاعات لازم برای دسترسی مخاطبین مانند کلمات کلیدی را تعریف کنید و از محتوای درستی برای به اشتراک گذاری برای هرکدام از آنها استفاده کنید.
۶- الهام بگیرید
خاص بودن پیج شما در موفقیت بازاریابی شبکه های اجتماعی اهمیت زیادی دارد اما میتوانید از افراد موفق در این زمینه الهام بگیرید.
داستان موفقیتها در شبکه های اجتماعی
میتوانید در تمام شبکه های اجتماعی نمونههای موفق و چگونگی استفاده تأثیرگذار این افراد و شرکتها از این شبکهها را پیدا کنید.
اکانتها و کمپینهای برنده جوایز
همچنین شما میتوانید برندههای جوایز Facebook و The Shorty Awards را به عنوان افرادی موفق به همراه کارهایشان ببینید.
از فالوئرهایتان خود بپرسید
میتوانید از فالوئرهایتان اطلاعات لازم را به دست بیاورید. میتوانی از آنها بپرسید که چه انتظاری از شما دارند و به دنبال چه نوع محتوایی هستند. سپس میتوانید آنچه از شما خواسته شده را در دسترس آنها قرار دهید که باعث بیشتر شدن رضایت فالوئرها از شما و جذب فالوئرهای بیشتر شوید.
۷- برای محتوای خود برنامهریزی داشته باشید
زمان به اشتراک گذاشتن محتوا به اندازه داشتن محتوای خوب مناسب است تا بیشترین تأثیر را داشته باشد. برنامهریزی زمانبندی نیاز به زمانی برای ارتباط با فالوئرها نیز دارد.
ساختن یک برنامه مشخص برای اشتراک گذاری
برنامهای که در آن مشخص شده باشد که چه نوع محتوایی را در چه زمانی و در کدام شبکه اجتماهی قرار دهید که شامل پست های روزانه و کمپین های تبلیغاتی شما باشد تا به کار شما نظم بدهد و آن را تأثیرگذار کند. برای مطالعه در مورد زمان مناسب برای ارسال پستها در شبکه های اجتماعی این مقاله را در بلاگ آژانس دیجیتال لاوان بخوانید.
برای پست های خود هدف گذاری کنید و برای آنها برنامه داشته باشید
تعیین کنید که با کدام محتوا میخواهید به کدام هدفتان برسید؛ به عنوان مثال ممکن است بخواهید ۵۰ درصد از محتوای شما به ترافیک در وبلاگ تبدیل شود، ۲۵ درصد از محتوای شما از منابع دیگر به اشتراک گذاشته شوند، ۲۰ درصد به اهدافِ مثل فروش تبدیل شود و ۵ درصد نیز راجع به شرکت و اهداف آن توضیح بدهد.
اگر تجربهای در این زمینه ندارید میتوانید از قانون سادهی ۸۰-۲۰ استفاده کنید:
۸۰ درصد از محتوای شما باید به صورت اطلاعرسانی، آموزشی و سرگرمی باشد.
۲۰ درصد از محتوای شما باید به محصولات و یا شناسایی برند شما بپردازد.
۸- بررسی، آنالیز و بروزرسانی استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی
استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی اهمیت زیادی برای کسبوکار شما دارد اما قطعاً در اولین روز برنامهریزی نمیتوانید ایدهآلترین برنامه را طرحریزی کنید، برای همین لازم است تا همینطور که جلو میروید کارهای خود را آنالیز کنید. ممکن است بعضی از استراتژیهای شما آن طور که پیشبینی میشد موفقیت آمیز نباشند و یا بعضی از آنها بسیار موفق تر از آنچه که تصور میکردید باشند.
داده های خود را دنبال کنید
علاوه بر آنالیز وضعیت شبکههای اجتماعی، میتوانید مشخص کنید کدام پست، کاربران را به وبسایت شما آورده است.
ارزیابی کنید و تست کنید
زمانی که اطلاعات کافی از عملکرد خود به دست آوردید، میتوانید پستها و کمپینهای مختلف را امتحان کنید. ادامه این روند باعث میشود که بدانید برای کدام پلتفرم چگونه پستی بیشترین بازدهی را دارد.
پرسش از مخاطبان نیز میتواند راه مناسبی برای فهمیدن این امر باشد که آیا استراتژی شما جواب میدهد یا خیر.
از فالوئرهای خود بپرسید که آیا به خواستههای خود میرسند یا خیر. سپس به براورده کردن خواستههای انان بپردازید.
در فضای مجازی، همهچیز به سرعت در حال تغییر است. پلتفرم های جدید به وجود میآیند و پلتفرمهای قدیمیتر تغییر بزرگی را تجربه میکنند. تمام اینها بدین معنی است که استراتژی شما برای شبکه های اجتماعی نیز باید قابلیت تغییر با شرایط را داشته باشند.
زمانی که تغییری در استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی به وجود آمد، تمام تیم مربوطه را مطلع کنید تا بتوانید با ادامه این روند بیشترین استفاده را از بازاریابی شبکه های اجتماعی ببرید.
منبع : آیمارکتور
دیدگاهتان را بنویسید