تحقیقات بازار برای طراحی بسته بندی کالا
تحقیقات بازار برای طراحی بسته بندی کالا نشان داده است که با توجه به کم جمعيت شدن خانواده ها و تغيير الگو و نحوه زندگي جوامع طراحي بسته بندي متناسب با نياز مخاطبان يک محصول مي تواند نتايج بسيار خوبي را به همراه داشته باشد. اگر مي خواهيد يک بسته بندي مناسب و جذاب و به طور کلي مشتري پسند براي محصول خود طراحي کنيد حتما به فرهنگ بازار هدف و ويژگي هاي خاص آن توجه نماييد.
براي طراحی بسته بندی مشتري پسند بايد به نکات زير توجه نماييد:
۱- هويت سازي
طبق تحقيقات بازاريابي بسياري از کمپاني ها به دليل اهميت موضوع هويت سازي طراحي بسته بندي محصول خود را سال ها بدون تغيير استفاده مي کنند چون با توجه به هويت مندي براي آن کالا از نظر برند، ويژگي هاي ظاهري و رنگي، ابعاد و نام کالا طراحي شده است و باعث متمايز شدن آن محصول از ديگر محصولات رقيب در بازار هدف مي شود و در ذهن مشتريان جا افتاده است، بنابراين بايد در طراحي ابتدايي بسته بندی محصولات توجه لازم را به خرج دهيد تا بعدها نيازمند ايجاد تغييرات هر چند کوچک در آن نباشيد، در واقع بايد منحصر به فرد ترين طراحي را براي بسته بندي محصولات استفاده کنيد تا بتوانيد با توجه به آن محصول را در بازار هدف جا بياندازيد تا یه هیچ عنوان خدشه اي به ارتباط چشمي مصرف کنندگان با بسته بندي محصول وارد نگردد.
۲- حفظ و نگهداري
همان طور که می دانید یکی از اهداف طراحي بسته بندي براي محصولات حفظ و نگهداري محصولات و راحتي در حمل و نقل می باشد. علاوه بر موضوع حفظ و نگه داري محصولات، توزيع کنندگان آن ها نيز از طرح بسته بندي انتظاراتي دارند، مثلا در مغازه هاي خرده فروشي نياز به بسته بندی هايي از محصولات مي باشد که خريداران را جذب نمايد و در ذهن آن ها ايجاد جرقه کند و يا در ابعاد متفاوت وجود داشته باشد تا براي تمامي مصرف کنندگان قابل استفاده باشد و از نگاه مصرف کنندگان بسته بندي مناسب است که قابليت حمل آساني داشته باشد و بر اثر حمل و نقل آسيبي به بسته بندي و در نهايت به محصول وارد نگردد.
۳- صرفه اقتصادي داشته باشد
چنانچه در پي طراحي بسته بندي هستيد حتما دقت نماييد مبلغ زيادي به قيمت محصول اضافه نگردد زيرا در چنين شرايطي آن محصول عده بسيار زيادي از مشتريان خود را از دست مي دهد؛
همچنين لازم است بدانيد طراحي بسته بندي سه بعد دارد که شامل ابعاد، رنگ و فونت استفاده شده بر روي آن مي باشد، بنابراين طراحان در حين طراحي بايد به انتخاب آنها دقت فراوان داشته باشند تا هيچ گونه مغايرتي با فرهنگ بازار هدف آن محصول وجود نداشته باشد براي مثال بسته بندی های رنگی کودکان را جذب مي کند اما آقايان بيشتر به شکل بسته بندي توجه مي کنند.
White and cardboard earth surrounded by big cardboard boxes
رنگ ها:
طبق تحقيقات بازار پژوهشگران پارک بازاريابي ايران در خصوص طراحي بسته بندي رنگ ها از دوران باستان مورد توجه بوده اند در حال حاضر نيز در جوامع مختلف از اهميت بسيار زيادي برخوردار است و فرهنگ ها از هر رنگ تعبير خاصي خود را دارند. براي مثال رنگ مشکي در طي سال هاي گذشته در طراحي بسته بندي به عنوان يک رنگ لاگچري جا افتاده است که به نوعي حس اشرافي را به مخاطب القاء مي نمايد و رنگ سفيد حس معصوميت، لطافت و نرمي و صداقت را به بيننده القاء مي کند.
اشکال:
مناسب ترين اشکال براي بسته بندي اشکال مربع و چهار ضلعي مي باشد ضمنا اگر بسته بندي با اين اشکال طراحي شود در قفسه هاي فروشگاهي نيز به خوبي قابليت چيدمان دارد. البته اندازه را در طراحي بسته بندي هرگز نبايد فراموش کرد زيرا از اهم واجبات مي باشد.
طراحي فونت:
افرادي که در طراحي بسته بندي فعاليت مي کنند بايد ديد کاملي نسبت به انتخاب نوع خط داشته باشند که اين ديد فقط با استفاده از تجربه در طراحي پوستر و تابلوهاي خياباني نشات مي گيرد. هر فرم بسته بندي يک نوع خاص و منحصر به فرد از خط را مي طلبد براي مثال در بسته بندي هاي شکلات بايد از انواع خط هاي نرم و یا انعطاف استفاده کرد و يا در بسته بندي هاي قطعات الکتريکي و يا کامپيوتري بايد از فونت ها محکم استفاده شود که تداعي کننده استحکام و دوام باشد و يا در بسته بندي انواع دارو بايد از فونت ها خوانا و واضح استفاده گردد تا مصرف کنندگان به راحتي آن ها را بخوانند.
دیدگاهتان را بنویسید