شناخت انواع برنامه های وفاداری (قسمت دوم)
برنامه های چند سطحی یا Tiered programs
در بخش اول در خصوص برنامه های امتیازی صحبت کردیم و برخی از ضعف های آن را نشان دادیم. در یک برنامه ی امتیازی ساده میزان امتیاز به ازای هر عملیات مشتری بدون در نظر گرفتن سوابق مشتریان یکسان است.
به عنوان مثال چه شما یک مشتری جدید باشید یا قدیمی، به ازای 50000 تومان خرید 10 امتیاز خواهید گرفت و چه شما اخیرا این 10 امتیاز را کسب کرده باشید یا یک ماه پیش، می توانید با این 10 امتیاز یک بلیط سینما دریافت کنید. به همین سادگی.اما این سادگی برای مشتریان قدیمی شما ممکن است خیلی هم جذاب نباشد و اصولا هیچ جایگاهی برای خود در کسب و کار شما قائل نشوند.
برنامه های چند سطحی برای رفع این مشکلات و ایجاد مزیت بر اساس سطح وفاداری مشتری طراحی شده اند. در این برنامه ها مشتریان بر اساس شاخص های مالی و غیرمالی طبقه بندی شده و دخل و خرج امتیازات طبقه به طبقه جذاب تر و شیرین تر خواهد شد.
این برنامه ها بیشتر در کسب و کارهایی کارایی دارد که قصد دارند مشتریان فعلی را به سمت خرید محصولات گرانقیمت تر سوق دهند و عموما برای جذب مشتریان جدید کارایی ندارند، مگر اینکه با یک برنامه امتیازی ترکیب شوند.
یکی از الزامات اجرای چنین برنامه هایی ایجاد یک نظام طبقه بندی مناسب برای مشتریان است. نام گذاری این طبقات نیز می بایست به درستی صورت پذیرد. چنانچه در این نام گذاری ها از عبارات طلایی و الماس و نقره و … استفاده می کنید، توجه کنید مشتریان معمولا بر اساس تجربیات قبلی مواجهه با این اسامی، در خصوص طبقات شما پیش داوری خواهند کرد.
یکی دیگر از الزامات اجرای این برنامه ها، طراحی مکانیزمی برای صعود و نزول مشتریان میان طبقات است که می بایست با هوشمندی و ریزبینی خاصی انجام شود.
دیدگاهتان را بنویسید