کاربرد نظریه فستینگر در ارتباط با مشتری ( بخش سوم )
همانطور که در مطلب قبلی عنوان شد یکی از مشکلات در ارتباط با مشتری ناهماهنگی شناختی است. در قسمت سوم متن شیوه های کاهش ناهماهنگی از طریق توجه به ارتباط و خلق تجربه برای مشتری را بررسی می کنیم.
راه حل برای ناهماهنگی پدید آمده به دلیل تلاش:
ناهماهنگی ناشی از تلاش به این معنی است : اگر فردی در موقعیتی قرار بگیرد که برای رسیدن به هدف معین دائماً تلاش کند ولی موفق نشود با ناهماهنگی مواجه خواهد شد. یکی از طرق ممکن برای کاهش ناهماهنگی این است که در آن موقعیت چیزی پیدا کند که برای آن ارزش قائل است. به عنوان مثال جوینده بد شانس طلا ممکن است در اثر شگفتزدگی در برابر شکوه طبیعت بکر ناهماهنگی را تقلیل دهد.
ممکن است فردی برای تهیه یک محصول به فروشگاه شما مراجعه کند و شما این محصول را تمام کرده باشید. ممکن است فردی جهت دریافت خدماتی به وب سایت شما مراجعه کند و شما این خدمات را از وب سایت حذف کرده باشید. ممکن است فردی جهت خرید کالایی بر اساس قیمتی که قبلا اعلام کرده اید به شما مراجعه کند و با این موضوع مواجه شود که هزینه های جنبی خرید وی مانند هزینه های مالیات و حمل و نقل و خدمات و … موجب می شود تا توان مالی کافی برای این خرید نداشته باشد. در کلیه این موارد ناهماهنگی ناشی از تلاش پدید می آید.
:heavy_check_mark: برای کاهش این نوع هماهنگی امور زیر پیشنهاد می شود:
1- قیمت کالا و خدمات خود را روشن و شفاف اعلام کنید. اگر مشتری می بایست هزینه های جنبی پرداخت کند از پیش به وی اعلام کنید.
2- مشتری برای خرید به شما مراجعه می کند. ممکن است به دلایل مالی یا …. این خرید اتفاق نیفتد. سعی کنید مشتری دست خالی از سیستم شما خارج نشود. ببینید برای مشتریانی که از شما خرید نمی کنند چه تجربه ای خلق کرده اید که دوباره بازگردند و شانس خود را امتحان کنند؟
3. سهولت گشت و گذار در میان کالا یا خدمات خود را بررسی کنید. ببینید آیا مشتریان به راحتی میتوانند محصولات یا خدمات خود را از داخل ویترین ها، صفحات سایت و فروشگاه های شما پیدا کنند؟
ادامه دارد…
:pencil2: مهندس مهدی بدیعی
مدیرعامل اتاق مدیریت ارتباط با مشتری
#تجربه_مشتری
دیدگاهتان را بنویسید