بازی پردازی یا GAMIFICATION مثال دوم :
مجموعه کافی شاپ های استار باکس ارائه دهنده تمام وعده های غذایی شامل صبحانه نهار ، شام و میان وعده ها در سال 2012 شروع به اجرای بازی نمود به نام “برنامه وفاداری “(Loyalty Program). در این برنامه امتیازات با توجه به دفعات پرداخت مشتری تعیین می شد .
.(یک نرم افزار مطمئن جهت این کار تعیین شد که در موبایل مشتری نصب می گردید )
و هر بار خرید یک ستاره محسوب می شود . اگر تعداد دفعات به پنج برسد کارت سبز به مشتری تعلق می گیرد و اگر این تعداد به 30 ستاره برسد کارت طلایی .
و این کارت به مدت 12 ماه دارای اعتبار است و مشتری در 12 ماه پیش رو فرصت دارد مجدد این تعداد ستاره را بدست آورد اگر کس بنمود تمدید می شود و گرنه شرایط احراز از ابتدا سنجیده می شود . و یکی از بخش های جالب این برنامه این است که با ثبت نام در آن به مشتری امتیازاتی تعلق می گیرد به شرح ذیل :
الف – خود ثبت نام یک ستاره محسوب می شود
ب – یک نوشیدنی یا یک غذای ساده و یا یک نوشیدنی الکل دار برای 7 روز با انجام ثبت نام شارژ می شود و این امر توسط ایمیل یاد آوری می گردد و یک کوپن 15% تخفیف مخصوص یک نفر هم به مشتری تازه تعلق می گیرد که اعتبار آن 30 روز است .
دیگر امتیازات برای مشتریان به صورت ذیل است :
مشتریان سبز:
الف – تبریک ورود به جمع دارندگان عضویت سبز
ب – شارژ مجدد چای و قهوه سرد و گرم مجانی است
ج – به صورت دوره ای پیشنهادات جالب جهت استفاده از سرویس های مختلف به مشتری ارائه می شود : مانند وعده های بدون نیاز به شارژ (شارژ مجدد غذا یا نوشیدنی مجانی) ، تخفیف های بالا در مورد یک نوع غذا و …
مشتریان طلایی:
الف – تبریک ورود به جمع دارندگان عضویت طلایی
ب – اراده پیشنهادات غذا یا نوشیدنی کاملا مجانی غیر قابل انتقال بغیر در دوره های زمانی کوتاه
ج – و هنگامی که مشتری به مرحله 12 می رسد برای یک ماه یک غذا یا نوشیدنی مجانی به او تعلق می گیرد .
بازی بالا که ریز آن و تمامی قوانین آن و ریزه کاری های جالبش در سایت استار باکس مکتوب گردیده است و یک روشن سازی کامل در مورد آن وجود دارد برای این شرکت در سال اول هزینه ای بالغ بر 4.5 میلیون دلار داشت در ازای سودی به مراتب بیشتر یعنی مبلغ سه میلیارد دلار .
دیدگاهتان را بنویسید